Antepicior anatomie, Anatomia picioarelor


Articulația gleznei este o structură foarte stabilă, cunoscută sub numele de morteză, medicament pentru articulațiile don cum să ia permite mobilitatea piciorului în sus și în jos. Partea din spate a piciorului este alcătuită de Talus și Calcaneu.

Anatomia picioarelor

Talusul se articulează cu Calcaneul prin articulația subtalară, care permite piciorului să se balanseze dintr-o parte în alta. Partea mijlocie a piciorului este alcătuită dintr-un grup de 5 oase: Navicularul, Cuboidul si 3 oase cuneiforme, numite oasele tarsiene anterioare.

artrita psoriazică a simptomelor și tratamentului articulației genunchiului unguent pentru artroza dureri de genunchi

Oasele tarsiene posterioare Astragalul si Calcaneulformeaza cu oasele Navicular si Cuboid articulația mediotarsiană numită și articulatia Chopart. Cele 5 oase tarsiene anterioare se articulează între ele formând 5 articulații intertarsiene.

Fractura de Gleznă

Când mușchii gambei și piciorului produc răsucirea piciorului într-o anumită direcție, aceste articulații se blochează și formează o structură foarte rigidă. Când sunt răsucite în direcția opusă, acestea se relaxează și permit piciorului să se conformeze cu orice suprafață cu care vine în contact. Oasele tarsiene vin în contact cu cele 5 oase lungi ale piciorului numite oase antepicior anatomie, formând articulația tarso-metatarsiană articulația Antepicior anatomie.

La nivelul acestei articulații nu se produc prea multe mișcări.

 • Medicamente pentru durere pentru durerea articulației umărului
 • Tratamentul artroza
 • Anatomia piciorului - Noutati
 • În primul rând, pentru a asigura o mişcare uşoară, cu un minim de fricţiune, muşchii sunt îmbrăcaţi într-o structură asemănătoare pielii care poartă numele de fascie.
 • Fata piciorului care poate fi vazuta de persoana ce sta in picioare, se numeste fata dorsala a piciorului.
 • Anatomia gleznei
 • Fractura de Gleznă | Ortopedia pe Înţelesul Tuturor
 • Artroza de gradul al treilea al articulației gleznei

Picioarele se termină cu oasele degetelor, numite falange. Fiecare deget este alcătuit din 3 falange: proximală, medie și distală, cu excepția degetului mare, care este alcătuit doar din 2 falange: proximală si distală. Articulațiile dintre oasele metatarsiene și falangele proximale se numesc articulații metatarsofalangiene.

Între falangele degetelor de la picioare se află articulațiile interfalangiene. Oasele metatarsiene împreună cu falangele formează antepiciorul, iar mobilitatea articulațiilor de la acest nivel antepicior anatomie un rol foarte important pentru deplasare.

Degetul mare, adică Halucele, joacă cel mai important rol la mers, iar prima articulație metatarsofalangiană este o zonă comună pentru problemele de la nivelul piciorului. Ligamentele și tendoanele Ligamentele antepicior anatomie fascicole de fibre conjuncteve puțin elastice și foarte rezistente.

Anatomia piciorului

Ele leagă oasele dintr-o articulație. Tendoanele se aseamănă ca structură cu ligamentele și au rolul de a atașa mușchii pe oase. Tendonul Ahilean este cel mai mare și cel mai important tendon pentru mers, alergare și sărituri. Acesta atașează mușchiul triceps sural de osul călcâiului, pentru a permite ridicarea pe degetele de la picioare. Tendonul m. Acest tendon asigură susținerea bolții plantare și permite întoarcerea piciorul spre interior.

 • Dacă doare în zona șoldului
 • Unguent pentru inflamația articulației pe deget
 • Piciorul | Anatomie si fiziologie
 • Acest lucru inseamna ca unul sau mai multe dintre oasele care formeaza glezna sunt rupte.
 • Inspectie O privire de ansamblu asupra antepiciorului: se urmareste daca este bine proportionat.
 • Examenul clinic al antepiciorului
 • Anatomia picioarelor | Health Life Media
 • Boala osguda schlatteră fără afectarea funcției articulare

Pe degetele de la picioare se atașează tendoane care îndoaie degetele în jos sau le îndreaptă. Ligamentele piciorului sunt mici și alcătuiesc capsula articulară din jurul fiecărei articulații a piciorului.

Anatomia Sistemul Muscular (generalități)

Întreaga structură arhitecturală a piciorului este susținută pe fața plantară prin intermediul a 2 formațiuni fibroase complexe: aponevroza plantară superficială și aponevroza plantară profundă. Aponevroza plantară superficială este cea mai importantă contribuind la menținerea bolții plantare în poziție ortostatică.

Mușchii piciorului Asupra piciorului intervin toți mușchii gambei plus alți 20 de mușchi proprii piciorului. Antepicior anatomie mai mare parte a mișcărilor piciorului este realizată de mușchii gambei, tendoanele cărora se antepicior anatomie pe diferite oase de la nivelul piciorului.

dureri articulare sacrococigiene geluri pentru artroza soldului

Contracția acestor mușchi permite mobilizarea picioarelor pentru staționare, mers, alert și sărituri. Mușchi proprii ai piciorului se dispun antepicior anatomie 4 regiuni distincte: una dorsală și 3 plantare. Mușchii plantari acționează în principal ca un grup în timpul fazei de sprijin, susținând arcurile piciorului. Ei rezistă la forțe care tind să reducă arcul longitudinal în timp ce greutatea este primită de călcâi și este apoi transferată la baza metatarsienelor și a halucelui. Mușchii devin mai activi în faza finală a mișcării pentru a stabiliza piciorul în vederea propulsiei desprinderii.

În același timp, ei sunt capabili să perfecționeze eforturile mușchilor lungi, producând supinația și pronația necesară platformei piciorului de a se acomoda cu terenul denivelat. Inervația piciorului Inervația piciorului este asigurată de: Medial — de nervul sural, care se prelungește distal până la capul osului metatarsian I.

Superior — de nervii peronieri superficial și antepicior anatomie. Inferior — de nervii plantari medial și lateral; marginea comună a distribuției lor se extinde de-a lungul metatarsianului sau degetului IV. Lateral — de nervul sural, care inervează și o parte din călcâi. Posterior — de ramurile calcaneene medială și laterală a nervului tibial, și respectiv sural.

Anatomia gleznei

Vascularizația piciorului Arterele piciorului sunt ramuri terminale ale arterelor tibiale anterioară și posterioară și sunt reprezentate de artera dorsală a piciorului și arterele plantare.

La nivelul piciorului există vene superficiale și profunde. Venele profunde sunt grupate în perechi de vene anastomozate între ele. Venele superficiale sunt subcutanate.

Examenul clinic al antepiciorului

Drenajul venos al piciorului are loc predominant către venele superficiale principale. Vasele limfatice antepicior anatomie piciorului au originea în plexurile subcutanate. Vasele colectoare sunt formate din vase limfatice superficiale și profunde care însoțesc venele superficiale și principalele mănunchiuri vasculare.

fluid pentru dureri articulare dacă articulația genunchiului doare decât să trateze