Articulatii periferice


  • Dureri articulare: cauze, simptome si metode de tratament
  • Reumatologia si bolile reumatice
  • Ce să faci cu durerea articulară
  • Artroza – ce este, tratament si simptome | CENTROKINETIC

How articulatii periferice we help? O articulație este un punct al corpului în care se întâlnesc oasele.

Recent Comments

Ele fac posibilă mișcarea, oferindu-i flexibilitate scheletului. Oasele principale care articulatii periferice încheieturile includ următoarele: Articulații sinoviale: genunchi, încheietura mâinii, umăr, cot, gleznă și articulații ale șoldului în mișcare liberă Articulații semimobile: articulațiile coloanei vertebrale flexibilitate limitată Articulații fixe: îmbinări ale oaselor craniului sau pelvisului imobile Articulațiile se clasifică în funcție de cât de articulatii periferice mișcare permit funcția sau din ce sunt formate structura.

Cele mai multe permit mișcarea liberă, unele permit doar mișcarea în anumite moduri, iar altele nu permit deloc mișcarea. Prin utilizarea terminologiei științifice, vorbim despre articulații sinoviale, sinartroze și articulații de amfioartroză.

Meniu cont utilizator

În ceea ce privește tulburările articulare, cele trei tipuri cele mai comune sunt: osteoartrita, artrita și leziunile traumatice. Osteoartrita este cea mai comună afecțiune a articulațiilor și apare atunci când acestea se umflă și devin mai dificil de mișcat.

articulatii periferice

Artrita se referă la o afecțiune articulară, care provoacă inflamația uneia sau a mai multor articulații. Leziunile traumatice se caracterizează prin două oase care se separă de la punctul lor de întâlnire.

Ce funcție îndeplinesc articulațiile semimobile?

Acestea pot fi cauzate de o cădere, un impact brusc sau altă formă de traumă. Articulatii periferice afecțiuni pot implica unele forme de cancer și defecte congenitale cum ar fi dislocarea șoldului. Consultul medical este esențial pentru a verifica posibila cauză a afecțiunii și a determina cea mai adecvată formă de tratament. Cele mai multe opțiuni de tratament tind să depindă foarte mult de tulburarea în cauză, articulatii periferice severitatea ei și de starea generală a persoanei.

Acestea pot include tratamentul cu antibiotice și fizioterapia, însă în cazurile mai severe poate fi necesară o intervenție chirurgicală.

Factorii de risc intalniti in durerile articulare includ: Varsta Artrite: Mai multe tipuri de artrita sunt frecvente cu precadere in randul persoanelor de peste de ani. Artroza: Riscul de aparitie creste odata cu inaintarea in varsta, manifestandu-se cu precadere in randul persoanelor de peste 65 de ani, deoarece articulatiile se degradeaza. Barbatii sunt mai predispusi articulatii periferice a dezvolta guta.

Ce sunt articulațiile semimobile? Articulațiile semimobile, cunoscute și ca amfiartroze, se referă la îmbinările caracterizate printr-o mișcare limitată. Asemenea exemple includ articulatii periferice, coastele și coloana vertebrală.

articulatii periferice

În articulația coloanei vertebrale, oasele care formează articulațiile sunt acoperite cu cartilagiu și îmbinate împreună prin ligamentele interosoase și periferice, care permit doar executarea anumitor articulatii periferice.

Articulațiile articulatii periferice mișcări reduse fac parte din sistemul scheletului și includ articulațiile dintre vertebre și simfiza pubiană.

Există două tipuri de articulații semimobile: Simfiza: o articulație puțin mobilă, în care remedii naturiste pentru dureri de genunchi articulate ale oaselor sunt acoperite cu cartilaj hialinic, iar oasele sunt atașate între ele printr-un un strat numit fibrocartilaj.

Ex: simfiza pubiană și simfiza sacro-coccigiană Sincondroza: o articulație imobilă, în care materialul care leagă suprafețele articulare este cartilajul hialin.

articulatii periferice

Ex: prima articulație sterno-costală Ce funcție îndeplinesc articulațiile semimobile? Funcția principală a articulațiilor este aceea de a permite atât mișcarea, cât și flexibilitatea.

articulatii periferice

Acestea tind să fie clasificate după gradul de mișcare posibilă, numărul de oase implicate și complexitatea articulației. Funcția principală a articulațiilor semimobile este cea de a permite anumite mișcări ale corpului, precum și să acționeze ca structuri de sprijin.

Iar dintre factorii de risc modificabili, vom aminti: Greutatea Stilul de viață consumul de alcool, tutun Ocupația Sedentarismul Cand ar trebui să apelăm la medic? Este bine să apelăm la sfatul unui medic specialist în cazul în care ne confruntăm cu dureri articulare persistente deoarece acestea pot ascunde afecțiuni care pot fi tratate mai articulatii periferice dacă sunt descoperite la timp. Urmărirea unor principii care să asigure calitatea vieții poate preveni apariția afecțiunilor articulare.