Artrita lupica


Întrebări frecvente despre lupus Ce este lupusul Numele bolii este lupus eritematos sistemic LES și artrita lupica de la începutul secolului al XX-lea. Termenul de sistemic înseamnă că afectează mai multe organe, patologia fiind diferită de la caz la caz.

Eritematos vine din greacă și înseamnă roșu, de la iritațiile cutanate care apar în această boală.

artrita lupica dureri articulare din bara orizontală

Termenul cel mai comun al bolii, artrita lupica, este descrierea formei caracteristice pe care o are erupția care apare pe față, amintind de marcajele albe de pe capul unui lup. Ele seamănă cu un fluture. Lupusul este o afecțiune gravă, care poate afecta pe oricine.

Cel mai adesea este diagnosticat la femeile tinere, cu vârste cuprinse între 15 și 44 de ani, și poate afecta diferite organe, dar în special pielea, articulațiile, sângele și vasele de sânge, rinichii și sistemul nervos central.

Semne si simptome articulare si musculare in lupus

Nu se cunoaște cauza care duce la apariția afecțiunii și nici nu poate fi vindecată, dar există terapii eficiente, care pot menține suferința sub control. Una dintre caracteristici o reprezintă perioadele acute, când toate simptomele și efectele bolii se intensifică, alternând cu intervalele de acalmie, când afecțiunea intră în remisie.

Osteoporoza din Artrita Reumatoida - Denisa Predeteanu

Cauzele LES Nu există o dovadă certă a cauzelor care provoacă lupusul, dar pare o certitudine faptul că este vorba despre un cumul de factori. Artrita lupica poate spune că există o serie de elemente care pot duce la apariția bolii: Componența genetică.

Au fost identificate peste 50 de gene care sunt asociate lupusului. În plus, un istoric familial de lupus determină un risc mai mare pentru a dezvolta boala; Unele studii sugerează că un nivel hormonal anormal, cum ar fi cel artrita lupica de estrogen, ar putea contribui la declanșarea bolii. Acest fapt poate fi o explicație pentru incidența crescută a bolii la femei; Unele infecții virale.

Boala lupus. Tot ce trebuie să știi despre această suferință

Citomegalovirusul este considerat responsabil, fiind un virus din familia Herpesviridae. Foarte rar produce simptome, dar infecția poate fi confirmată de teste de laborator, care arată prezența anticorpilor. O altă cauză este infecția cu virusul Epstein-Barrși el foarte răspândit și care face parte din familia virusurilor herpetice.

artrita lupica de ce imi pocnesc oasele

Majoritatea oamenilor sunt contaminați cu acesta pe parcursul vieții. Simptomele apar rar, mai ales la persoanele tinere; Unele medicamente utilizate pe termen lung, cum ar fi hidralazina, procainamida și chinidina, au fost asociate deformarea degetelor de la picioare în artrită provocarea unei forme de lupus cunoscute sub denumirea de lupus eritematos indus.

De asemenea, pacienții care iau medicamente pentru afecțiuni cum ar fi artrita reumatoidă, boala inflamatorie a intestinului și spondilita anchilozantă pot dezvolta lupus eritematos indus.

Uneori, antibioticele din spectrul tetraciclinei, utilizate pentru a trata acneea și rozaceea, pot provoca artrita lupica indus; Fumatul, poluarea și stresul cronic sunt factori care pot declanșa boala. Studiile arată că este foarte posibil ca bolnavii de lupus să nu aibă aceste cauze și, cu toate acestea, să dezvolte afecțiunea. Situația este considerată artrita lupica pentru toate bolile autoimune. Factori de risc Se poate vorbi despre factori considerați de risc, artrita lupica pot duce la declanșarea bolii: Sexul.

 • Semne de artrită a mâinilor la bărbați
 • Artrita reactiva infectiei cu streptococ
 • Boala Lupus. Tot ce trebuie sa stii despre lupusul eritematos sistemic | Bioclinica
 • Unguent foarte bun pentru articulații
 • Inflamația bursitei sacului articular

Femeile au un risc mai mare de a dezvolta boala. Nouă din zece cazuri de lupus eritematos apar la femei. Dar, în cazul bărbaților care suferă de LES, boala poate avea forme severe; Vârsta.

 • Deformare artroza genunchiului 2 grade
 • Poliartrita reumatoida gutoasa
 • Diferența Dintre Lupus și Artrita Reumatoidă | Boli
 • Face răni articulațiile din bere
 • Ceftriaxona pentru tratamentul articular

Deși lupusul poate apărea la orice vârstă, cel mai adesea este diagnosticat la persoanele cu vârsta cuprinsă între 15 și 44 de ani. Simptome lupus Simptomele apar treptat și timpuriu, deseori în perioada adolescenței, până undeva în jurul vârstei de 30 de ani.

Artrita lupica

De regulă, simptomele se acutizează, pentru ca ulterior să intre în perioade de remisie, chiar și în absența unei terapii.

Acesta este unul din motivele pentru care semnele inițiale ale bolii sunt uneori ignorate.

artrita lupica ce injecții ajută la durerile articulare

Pe de altă parte, simptomele sunt comune, iar existența acestora nu duce la concluzia că boala este prezentă. Simptomele precoce ale LES pot include: oboseală - unul dintre cele mai comune simptome ale lupusului; stare febrilă inexplicabilă, fără o cauză evidentă, în mod constant; pierderea și rărirea părului sunt unele dintre primele simptome pentru lupus - poate apărea o rărire a bărbii la bărbați și a sprâncenelor; eczeme, iritații cutanate - cea mai comună este artrita lupica erupție sub formă de fluture, care apare pe nas și pe pomeții obrajilor.

Circa jumătate dintre persoanele care dezvoltă boala au această erupție pe față, care apare brusc sau după expunerea la soare.

LES provoacă și o sensibilitate crescută la soare; problemele pulmonare sunt una din manifestările severe ale bolii. Este vorba despre un cumul, de la inflamații pulmonare, până la dureri toracice, dificultăți de respirație, reducerea funcției respiratorii și atrofierea diafragmei; probleme renale - nefrită.

Inflamația face dificilă funcția renală.

Diferența dintre lupus și artrita reumatoidă

De regulă, problemele renale apar la circa cinci ani după confirmarea LES. Simptomatologia renală este complexă și poate merge de artrita lupica urină închisă la culoare, la urină cu sânge și dureri renale.

Este esențială protejarea funcției renale în lupus, artrita lupica că, în caz contrar, se poate instala insuficiența artrita lupica severă; articulații umflate, rigide, mai ales dimineața - afecțiunile articulare provocate de lupus nu cedează la tratamentele specifice; probleme gastrointestinale diverse : arsuri, reflux acid frecvent; probleme tiroidiene și boala tiroidiană autoimună, ceea ce duce la afectarea funcției cerebrale, a celei cardiacehepatice și renale, în condițiile în care tiroida, prin hormonii săi, intervine în mecanismele fiziologice artrita lupica acestor organe.

artrita lupica artrita degetelor de la picioare este

Un semn care trebuie luat în seamă este creșterea sau scăderea în greutate, fără existența unor alte cauze care să provoace aceste variații; gură și ochi uscați - LES provoacă disfuncționalități ale glandelor lacrimale și salivare. Lista de simptome potențiale pe care le poate provoca lupusul eritematos este lungă. Alte simptome, artrita lupica au o frecvență mai redusă, pot fi: ulcerații orale, ganglioni limfatici măriți, dureri musculare, dureri toracice, osteoporoză și depresie.

Unele persoane bolnave pot manifesta anemie, amețeli și convulsii. Tipuri de lupus Sunt identificate, după formele de manifestare și artrita lupica în care boala apare, patru tipuri de lupus.

Lupusul eritematos sistemic este cel mai frecvent tip, care afectează mai multe organe, cel mai des: rinichii, pielea, inima, sistemul nervos și plămânii. Formele de lupus eritematos sistemic artrita lupica varia, de la severe la ușoare. Unele artrita lupica se pot agrava în timp și apoi pot intra în perioada de remisie. Lupusul cutanat acut este adesea asociat cu boala lupusului sistemic, dar pot exista cazuri în care se manifestă exclusiv la nivelul pielii.

Există mai multe forme de lupus eritematos cutanat: Lupusul cutanat - este, în general, limitat la piele. Poate provoca erupții cutanate și leziuni permanente care pot lăsa cicatrici.

Lupusul eritematos sistemic - boala autoimuna

Există forme acute care determină erupții cutanate tipice pentru artrita lupica, respectiv o erupție roșie pe obraji și nas; Lupus cutanat subacut - provoacă o erupție roșie, extinsă, cu aspect solzos pe corp. Aceste erupții nu lasă cicatrici și, deseori, apar în zonele de piele expuse la soare; Lupusul cronic - provoacă o erupție purpurie și poate genera decolorarea pielii, cicatrici și căderea părului.

Lupusul neonatal este o afecțiune extrem de rară și afectează sugarii ale căror mame au anumiți anticorpi autoimuni. Aceștia sunt transmiși de la mamă la făt prin placentă.

 1. Lupusul eritematos sistemic (LES) | Reumatologie | Ghid de boli
 2. Semne si simptome articulare si musculare in lupus
 3. Cursul cuprinde notiuni despre simptomele si semnele bolii si explica dificultatea diagnosticarii oferind informatii despre impactul bolii asupra starii de sanatate si despre monitorizarea acestei afectiuni.

Nu toate mamele care au acești anticorpi au simptome de lupus. Simptomele lupusului neonatal pot să dispară în câteva luni de la naștere, dar există și cazuri când pot fi identificate leziuni cardiace permanente.

artrita lupica cum se poate elimina inflamația articulară

Lupusul neonatal se manifestă prin erupții cutanate, anemie și leucopenie număr redus de celule albe în sângeprobleme hepatice.