Artrita maxilarului


Disfunctiile articulatiei temporo-mandibulare Articulatia temporo-mandibulara este acea articulatie care leaga mandibula maxilarul inferior de craniu. Articulatia aceasta se gaseste de ambele parti ale capului, in partea din fata a urechilor.

Amorteala bratului stang Greata Nu stiu daca mai este nevoie de aceasta parte Examenul clinic trebuie sa contina un istoric complet al aparitiei artrita maxilarului, palparea articulatiei si a muschilor invecinati, amplitudinea de miscare articulara activ si pasiv, teste functionale, dar si o evaluare a coloanei vertebrale cervicale.

Tratamentul fizioterapic al unui pacient care prezinta o disfunctie a articulatiei temporo-mandibulare trebuie sa i-a in considerare toti factorii declansatori.

artrita maxilarului deteriorarea articulației gleznei

Sunt utilizate exercitii active, artrita maxilarului manuala, reeducare posturala, tehnici de relaxare si fizioterapie. Deasemenea se poate folosi si medicatie antiinflamatoare.

In cazurile complexe este posibila efectuarea unei interventii chirurgicale. Cum ajuta fiziokinetoterapia Potrivit studiilor Academiei Americane de Medicina fizica, fiziokinetoterapia pare sa artrita maxilarului cea mai buna optiune in tratamentul disfunctiilor musculoscheletice, reducand semnificativ durerea si redand capacitatea de miscare.

artrita maxilarului Plăcuțe de genunchi Velcro

In functie de problema cu care te artrita maxilarului, specialistul va crea cel mai bun plan de tratament pentru tine. Tratamentul poate include: Reeducarea posturii Kinetoterapeutul te va invata cum sa fii atent la postura, pentru a-ti imbunatati pozitia maxilarului, capului, gatului, sternului si a umerilor, atunci cand stai asezat artrita maxilarului cand mergi.

artrita maxilarului probleme musculare și articulare la adolescenți

Terapia durerii Cand durerea este severa, fizioterapeutul va efectua proceduri specifice pentru calmarea inflamatiei si reducerea durerii lasser, ultrasunet,etc. Deasemenea se poate folosi si un tratament medicamentos antiinflamator adjuvant. Daca problema  are drept cauza alinierea dentaraatunci este necesar un consult stomatologic sau chiar la un medic ortodont pentru corectarea acesteia si imbunatatirea functiei maxilarului.

Despre durerile articulare

Metode de preventie Mentinerea posturii corecte ajuta in prevenirea problemelor de tip ATM. Iata, insa, si cateva sfaturi generale: Asaza documentele scrise sau ecranul computerului fix in dreptul ochilor si nu in lateral, pentru a nu fi nevoit sa privesti intr-o singura directie pe perioade lungi. Fa-ti o programare aici.

artrita maxilarului artrită articulații degetele recenzii