Artrite gonococica, Meniu cont utilizator


Diagnosticul artritei gonococice Cu ajutorul: -culturilor de celule cresterea celulelor din organism intr-un mediu in vitro extrase din locul infectiei mucoasa si leziunile cutanate ; prelevarea de lichid din articulatie se face prin procedura numita artrocenteza; -radiografiilor, care artrite gonococica alte investigatii de certitudine.

artrite gonococica

Pot evidentia etapele infectiilor articulare: inflamatia tesutului moale periarticular, edem sinovial lichid articular in exces sau efuzie articulara acumulare anormala de lichid articularurmate de osteopenie scaderea densitatii osoase periarticulara si atrofie scaderea in dimensiuni osoasa; artrite gonococica radioizotopice masurarea radiatiilor emise de radiofarmaceutice introduse in organism poate fi orientativa in cazul articulatiilor localizate profund.

Tratamentul artitei gonococice Terapia antibiotica trebuie instituita prompt, de preferinta parenteral injectabil. Imobilizarea articulatiilor este o solutie doar la inceput, cand durerile sunt puternice. artrite gonococica

artrite gonococica

Ridicarea grautatilor trebuie evitata pana cand semnele inflamatiei dispar. Analgezicele utilizate NU trebuie sa influenteze starea febrila a bolnavului. In functie de gradul infectiei, se poate recurge la aspiratii articulare repetate prin artrocenteza, pentru scaderea presiunii intraarticulare sau drenaj chirurgical de preferat, in cazul infectiei la sold, aspiratiilor articulare ineficiente, lipsei raspunsului local in urma terapiei sau infectiilor recurente.

artrite gonococica

Desi nu pare o complicatie grava a gonoreei, artrita gonococica poate afecta substantial viata pacientului. Nu ignora importanta bolilor cu transmitere sexuala si investigheaza orice problema la nivel articular.

artrite gonococica

Medical Microbilogy.