Condilul genunchiului. Rolul elementelor anatomice in biomecanica genunchiului


În Gleznă şi picior by Doctor Gabriel Ștefănescu mai 26, Durere toate articulațiile majore disecantă este o problema care afectează genunchiul, în special extremitatea distală a femurului mult mai frecvent decât extremitatea proximală a tibiei.

O suprafață articulară afectată de osteocondrită disecantă nu se vindeca în mod condilul genunchiului. Chiar și cu intervenții chirurgicale, osteocondrita disecantă, de obicei, duce la sechele la nivelul articulației afectate și determina alte afecțiuni secundare, inclusiv artrita degenerativa și osteoartrita.

Ce parte a genunchiului este, de fapt,  afectată?

crema pentru dureri articulare flekosteel pareri

Această patologie apare mai ales condilul genunchiului nivelul condililor femurali ai genunchiului. Fiecare genunchi are doi condili femurali, denumiți condilul femural medial pe partea interioară a genunchiului și condilul femural lateral pe exterior. La fel ca cele mai multe suprafețe articulare, condilii femurali sunt acoperiți de cartilaj articular.

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Pinterest Boala condilul genunchiului definită de degenerarea cartilajului articular prin uzura progresivă a cartilajului articular și deformarea articulației. Gonartroza este cea mai frecventă boala reumatică a genunchiului, adesea invalidantă in special la sexul feminin. Conform datelor OMS aceasta este o raritate la persoanele cu vârsta de până la 35 de ani, si foarte frecventă la persoanele cu vârsta după 60 ani.

Cartilajul articular este o structura netedă, fără imperfecțiuni, care permite oaselor unei articulații să alunece lin unul împotriva celuilalt. Problema apare atunci când cartilajul genunchiului se atașează de os. Zona de os de sub suprafața cartilajului este afectată prin deteriorarea vaselor de sânge ale acestuia. Fără fluxul sanguin, zona osoasă moare practic, se necrozează! Aceasta zona de os mort se poate vedea radiografic, și este uneori menționată ca leziune osteocondrală.

Leziunile apar de obicei în partea medială a articulației care suporta cea mai mare parte din greutatea corpului, o zonă care este sub stres constant și nu oferă suficient timp pentru a se vindeca natural condilul genunchiului care apare. Fiziologic organismul încearcă să repare țesutul osos afectat, dar încărcarea condilul genunchiului din timpul mersului perturbă acest proces, care eșuează, ceea ce înseamnă că leziunile provocă dureri și probleme atunci când mergeți pe jos și puneți toată greutatea pe genunchi.

Published by Andrei Ioan Bogdan at 9 aug.

Este mai întâlnit cazul în care leziunile apar pe condilul femural medial, deoarece interiorul genunchiului suportă o greutate mai mare. Cum se dezvoltă aceasta afecțiune? Copiii în vârstă de nouă sau zece ani pot dezvolta aceasta condiție.

Dar boala se comporta mult mai diferit la copii și, din acest motiv poartă un nume separat, osteocondrita disecantă juvenilă.

Structura si biomecanica articulatiei genunchiului Medicina Sportiva PanSportMedical

Osteocondrita disecanta și osteocondrita disecanta juvenilă provoca același tip de leziuni la genunchi, dar ele sunt boli diferite. La copilul care este în continuă creștere, este foarte probabil că leziunea să se vindece.

Mulți medici cred că osteocondrita disecanta juvenilă este cauzată de stres repetat la nivelul osului în sporturi competitive încă de la vârste foarte fragede. Un program greu de antrenamente și competiții, pot stresa femurul într-un mod care duce la osteocondrita condilul genunchiului juvenilă.

În alte cazuri, alte probleme musculare sau osoase pot provoca stres suplimentar și pot contribui la apariția acesteia. Uneori aceasta nu este tratată sau nu se vindecă complet, ceea ce produce ca urmare osteocondrita disecantă. Aceasta poate apărea în orice moment de maturitate timpurie, dar cei mai mulți pacienți sunt adulți sub 50 de ani!

Cazurile de osteocondrita disecantă care sunt prima oara condilul genunchiului condilul genunchiului maturitate timpurie, probabil, au început că osteocondrita disecanta juvenilă.

Atunci când o persoana dezvolta osteocondrita disecanta mai târziu în viață, aceasta este, probabil, o problema nouă. Medicii nu sunt siguri ce cauzează osteocondrita disecantă. Mulți pacienți care dezvoltă osteocondrita disecantă nu au condilul genunchiului de risc specific.

Functiile articulatiei genunchiului:

Deoarece osteocondrita disecantă afectează suprafața articulației, afecțiunea poate duce la osteoartrită. Daunele de la suprafața articulației afectează modul în care lucrează articulația, ceea ce poate duce la o uzură anormală și leziuni în articulație.

Practic, la acest moment, vorbim despre artroză! Simptomele osteocondritei disecante Osteocondrita disecantă și osteocondrita disecantă juvenilă prezinta aceleași simptome. Simptomele inițiale sunt minime, dar se agravează cu timpul! Ambele debutează, de obicei, cu o durere ușoară.

Mișcarea genunchiului devine dureroasă și poate fi umflat și inflamat la atingere.

Anatomia genunchiului:

În cele din urmă durerea devine atât de mare, încât pacientul evită să pună greutate pe deplin pe acel genunchi, practic evită să calce! Sunt simptome sunt destul de comune la sportivi, fiind similare cu simptomele de entorse. Deoarece starea se înrăutățește, zona de os care este afectată se condilul genunchiului prăbuși, provocând o crestătură în suprafață netedă a articulației.

Cartilajul aflat corespunzător zonei osoase afectate, se desprinde ca condilul genunchiului corp străin în articulație, lucru poate ce provocă o senzație de ruptură atunci când condilul genunchiului genunchiului se mișcă peste zona lezată.

Zona moartă de os poate deveni de fapt, detașată de restul femurului, formând ceea ce se numește un condilul genunchiului liber.

prezentarea sif-sonk sorot 2019

Acest organism liber poate pluti în interiorul articulației genunchiului și poate bloca articulația. Cum identifică ortopezii această problemă?

acupresura articulației genunchiului durere cauzată de o vânătăi în articulația genunchiului

Medicul dumneavoastră vă va pune multe condilul genunchiului despre istoricul medical. Veți fi întrebat despre simptomele dvs. Medicul dumneavoastră condilul genunchiului examina apoi genunchiul dureros prin palpare și mișcare.

Vi se poate cere să mergeți, să vă mișcați, sau să întindeți genunchiul. Acest lucru poate fi dureros, dar este important că specialistul să știe exact unde și când doare genunchiul. Se va cere, cel mai probabil, o radiografie a genunchiului, iar cele mai multe leziuni vor fi constate astfel.

Dacă nu, medicul dumneavoastră vă poate sugera un RMN, care folosește undele magnetice, pentru a arăta țesuturile moi ale corpului.

osteoporoza bolii de șold jeleu ca remediu pentru articulații

Astfel se pot constata foarte clar orice fel de leziuni. Aceste teste pot ajuta medicul să determine gradul de deteriorare al osteocondritei disecante, și să excludă alte probleme.

Tratamentul celor condilul genunchiului tipuri de osteocondrită disecantă Multe cazuri de osteocondrită disecantă juvenilă pot fi vindecate cu un tratament atent. Osteocondrita disecantă nu se va condilul genunchiului complet, probabil, dar poate fi tratată.

Exista doua metode de tratare a osteocondritei disecante juvenile: tratament nechirurgical pentru a ajuta la vindecarea leziunilor, și cel chirurgical, acesta din urmă fiind singurul tratament eficace. Tratamentul nechirurgical al osteocondritei disecante Tratamentul nechirurgical ajută în aproximativ jumătate din cazurile de osteocondrita disecanta juvenilă și poate dura luni.

Scopul este de a ajuta la vindecarea leziunilor înainte că femurul să se oprească din creștere. Chiar dacă testele imagistice arată că s-a oprit deja creșterea, de obicei merită încercat tratamentul nechirurgical.

hrana pentru refacerea articulațiilor cartilaginoase exerciții pentru tratarea artrozei articulațiilor

Condilul genunchiului aceste tratamente au rezultate, genunchiul este la fel ca nou, și nu sunt semne că osteocondrita disecantă juvenila duce la artrită.

În acest timp, este condilul genunchiului să nu mai faceți tot ceea ce cauzează dureri la genunchi. Acest lucru înseamnă încetarea exercițiilor și a sportului. Este posibil să fie recomandata utilizarea de cârje pentru câteva luni, atunci când simptomele sunt prezente.

  • Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Share on Pinterest Scopul examenului IRM constă în evaluarea aspectului morfologic al articulaţiei genunchiului ţinând cont de simptomatologia clinică şi de indicaţii.
  • Revista Galenus Dr.
  • Criză și durere în articulația cotului
  • Articulatia genunchiului
  • Tratamentul meniscului extern al genunchiului

Dacă acestea se diminuează, puteți începe să faceți câteva exerciții care nu implică plasarea întregii greutăți pe picior. Acestea trebuie executate cu atenție și nu trebuie să provoace nici o durere, scop în care pacienții lucrează de condilul genunchiului ori cu terapeuți fizici pentru a dezvolta un program de exerciții.

Medicul dvs. Acest lucru poate include noi raze X, RMN sau o scanare de os, daca simptomele condilul genunchiului teste suplimentare. Chiar și în osteocondrita disecantă juvenilă poate fi necesara în cele din urma o intervenție chirurgicală, întrucât în cazul în care leziunea a devenit atât de rea încât se desprinde total sau parțial de os, tratamentul nechirurgical nu va funcționa!

Tratamentul chirurgical Daca condilul genunchiului devine total sau parțial detașată, este nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a elimina corpul liber sau pentru a-l fixa în loc. Chirurgul dvs. Aceste teste sunt importante, deoarece medicul dumneavoastră trebuie să știe condilul genunchiului exact și dimensiunea leziunii, pentru a determina ce fel de operație vă funcționa cel mai bine.

Metoda artroscopică În unele cazuri, chirurgul vă putea folosi artroscopia pentru a face o intervenție chirurgicală. Daca artroscopia poate fi utilizată, procedura necesită incizii mult mai mici față de o intervenție chirurgicală deschisă.

Articole recomandate

Acest lucru poate reduce timpul necesar până când genunchiul poate fi mișcat și puteți efectua exerciții. Operația condilul genunchiului în foraje de revascularizare a regiuni osteo-cartilaginoase.

Metoda deschisă Este nevoie de o intervenție chirurgicală deschisă atunci când chirurgul nu poate obține o imagine a întregii leziunii folosind metoda artroscopică. O intervenție deschisă necesită de obicei incizii mai mari decât intervenția chirurgicală artroscopică. Dacă fragmentul osos liber este într-o zonă a osului purtătoare de greutate, chirurgul vă condilul genunchiului să-l pună la loc, folosind ace de metal mici sau șuruburi.

Acest lucru se dovedește uneori dificil, deoarece fragmentul deteriorat de multe ori nu se mai potrivește perfect în os. În ciuda dificultăților, reatașarea fragmentului în general, are rezultate mai bune asupra funcționarii genunchiului, decât eliminarea sa.

Genunchiul dvs. Transplant cu alogrefă În cazuri rare leziunea trebuie să fie eliminată dintr-o zonă care suportă greutate. Aceasta este un transplant real de oase și cartilaje în genunchi de la un donator.

Parteneri:

În acest caz, materialul osos este transplantat în gaura lăsată în os. Alogrefele pot fi de mare succes în refacerea funcției genunchiului. Autogrefa osteocondrală Autogrefa este o procedura de recoltare și folosire de țesut din corpul propriu al pacientului. Locul din care este luata grefa este numit site-ul donator. În acest caz, chirurgii extrag o cantitate mică de os osteo și cartilaj condral condilul genunchiului pe site-ul donator pentru a le pune în leziune. De obicei, site-ul donator pentru aceasta procedura este pe suprafață articulară neportantă a genunchiului afectat.

Chirurgii sunt atenți și iau grefa dintr-un loc care nu vă provoca probleme, de obicei, de pe marginea de sus și din afara cartilajului genunchiului. Chiar și așa, oamenii prezinta uneori probleme în jurul site-ul donator.

Meniu de navigare

Chirurgii au rezultate bune cu aceasta operație, dar este o provocare. Terapia intraarticulara cu cell stem O noua tehnologie numita Terapia Intraarticulara cu Cell Stem este în prezent în curs de dezvoltare. Aceasta implică utilizarea de celule stem recoltate de la pacient, pentru a ajuta la regenerarea cartilajului articular.