Doare articulare. Navigare în articole


dureri de genunchi mai fierbinți la genunchi prinde articulația umărului după rănire

Cauze Intr-o articulatie, durerea poate doare articulare din numeroase cauze, cum ar fi: fractura intraarticulara, calusul exuberant, un corp strain intraarticular; luxatia capetelor osoase; retractia capsulei care doare articulare jocul articular, blocheaza miscarile si apare durerea; inflamatia sinovita in stadiul acut este disfunctionala prin durere; rupturi partiale sau totale de ligamente, tendoane, menisc; acumulari de lichid intraarticular de diverse cauze: doare articulare, boli autoimune, afectiuni reumatologice; procesul degenerativ primar si secundar care apare intr-o articulatie.

Cea mai frecventa cauza de durere in interiorul articulatiei o reprezinta procesul degenerativ primar sau secundar, adica artroza articulara. Artroza este o afectiune care face parte din grupul reumatismelor degenerative si se mai numeste si osteoartrita sau artrita hipertrofica. Incidenta Artroza este una dintre cele mai frecvente afectiuni cronice si, totodata, cea mai frecventa afectiune a aparatului locomotor.

ce să faci dacă articulațiile mâinii doare boli ale ligamentelor articulare

Frecventa artrozelor creste odata doare articulare inaintare in varsta. Articulatiile afectate mai frecvent la persoanele cu varsta de peste 50 ani sunt: articulatiile mici ale mainilor si picioarelor, articulatiile interfalangiene distale ale degetelor mainii, articulatia trapezo-metacarpiana a policelui si articulatia metatarso-falangiana a halucelui; articulatiile coloanei verebrale spondiloza sau spondilartroza ; articulatiile coxofemurale; articulatiile genunchilor.

doare cauzele articulației cotului probleme dureroase la nivelul articulațiilor

Cel mai putin afectate sunt articulatiile cotului si articulatiile gleznei. Artroza este raspandita mai ales in zona temperata si apare la ambele sexe, cu o doare articulare predominanta la sexul feminin Simptome Artroza doare articulare o boala cronica caracterizata clinic prin durere, impotenta functionala, cu reducerea dureroasa a miscarilor, avand ca substrat anatomopatologic distrugerea cartilajului, cu aparitia de osteofite, chiste si geode in os, cu disparitia interliniului articular.

In urma unui examen radiologic, se constata modificari de structura la nivelul interliniului articular si la nivelul extremitatilor osoase ce concura la realizarea articulatiei.

dureri de osteochondroză cervicală în articulația umărului cum doare piciorul cu artroza articulației genunchiului