Ecografia genunchiului


ecografia genunchiului

Medic specialist Reumatologie Ecografia a devenit una din cele mai utilizate metode imagistice, gasindu-si aplicatii in ecografia genunchiului orice specialitate - medicina interna, cardiologie, neurologie, obstetrica-ginecologie, neonatologie, oftalmologie.

Dintre aplicatiile relativ recente, dar in care ecografia a devenit de multe ori de prima intentie sau indispensabila, face parte si utilizarea ei in reumatologie si ortopedie-traumatologie. Atuurile ecografiei constau in accesul rapid, caracterul neinvaziv, neiradiant, costul relativ redus comparativ cu celelalte metode imagistice, reproductibilitatea si gradul de acuratete in crestere, existind domenii explorarea imagistica a tendoanelor, de ex.

Astfel, se considera in ecografia genunchiului ca ecograful este "stetoscopul reumatologului".

ecografia genunchiului

Explorarea ecografica a aparatului locomotor si a partilor moi se face cu aparate ecografice de ultima generatie, dotate cu sonde liniare multifrecventa, cu plaja ridicata a frecventelor, necesara pentru vizualizarea detaliilor fine si a vascularizatiei.

In Centrul de Diagnostic si Tratament "Victor Babes" sunt tratament articular în nn aparatele Siemens Acuson Ecografia genunchiului si Siemens Antares, ambele prevazute cu soft dedicat explorarii musculoscheletale si de parti moi.

ecografia genunchiului

In cadrul lor se poate utliza si aplicatia de elastografiece ecografia genunchiului in unele cazuri diferentierea naturii benigne sau maligne a unor formatiuni tumorale de parti moi. De asemenea, ecografia are numeroase aplicatii in studierea tesutului celular subcutanat si a tegumentului, dar si a glandelor salivare - ecografia de parti ecografia genunchiului : mase cutanate, tumori maligne, tumori inflamatorii abces, flegmoncolectii tegumentare, limfedemul, hemangioamele, fistulele arterio-venoase, cicatrizarea post-operatorie, corpi straini, evaluarea ganglionilor limfatici, evaluarea glandelor salivare parotide si submaxilare inflamatii, calculi, tumori, boli autoimunetumori benigne sau maligne cutanate, subcutanate sau musculare.

Efectuata pe aparatura adecvata, cu indicatie corecta cu cunoasterea exacta a limitelor si utilitatiiecografia aparatului locomotor si de parti moi constituie un instrument redutabil, usor accesibil si extrem de util.

ecografia genunchiului