Fonoforeza articulară


Cum funcționează fonoforeza?

Ultrasunet

Fonoforeza poate fi făcută de medicul dumneavoastră, de kinetoterapeut sau de un specialist în ecografie. Medicul dumneavoastră vă poate consulta la o unitate specializată în tratament cu ultrasunete.

În timpul procedurii, medicul sau terapeutul urmează trei etape principale. În primul rând, acestea vor aplica unguent medicamentos sau gel pe pielea dvs.

Fizioterapia cu ultrasunete reprezinta o - Clinica de recuperare Sfântul Fonoforeza articulară Facebook Conținutul Metoda de aplicare a ultrasunetelor se face cu ajutorul unei dispozitiv care fonoforeza articulară plaseaza direct pe piele si cu ajutorul unui gel conductor special. S-a fonoforeza articulară ca terapia cu ultrasunete accelereaza fonoforeza articulară de vindecare al tesuturilor, ajuta la relaxarea tisulara si la incalzirea tesuturilor, are roluri importante in imbunatatirea fluxului sangvin, precum si in vindecarea cicatricilor.

Medicamentele utilizate frecvent în fonoforeza articulară includ hidrocortizon, dexametazonă și lidocaină. În continuare, vor aplica gel cu ultrasunete în zona în care a fost aplicat tratamentul topic. Acest gel ajută undele cu ultrasunete să călătorească prin piele.

În cele din urmă, vor folosi un instrument cu cap cu ultrasunete pe zona în care s-a aplicat tratamentul topic și gelul.

genunchi stang amortit simptomele bolii infecțioase articulare

Frecvențele de undă cu ultrasunete livrează medicamentele prin piele în țesutul de dedesubt. Cât de eficientă este fonoforeza?

Unele cercetări sugerează că fonoforeza nu poate fi mai eficientă decât terapia cu ultrasunete fonoforeza articulară pentru afecțiuni precum sindromul de durere miofascială MPS. Alte cercetări arată fonoforeza articulară fonoforeza este mai eficientă decât terapia cu ultrasunete pentru afecțiuni cum ar fi artroza genunchiului.

Ce este fonoforeza?

Fonoforeza este în general gândit să fonoforeza articulară mai eficient atunci când este utilizat cu alte tratamente sau terapii. De exemplu, poate fi folosită o pintenă de încheietura mâinii pe lângă fonoforeză pentru tunelul carpian sau tenosinovita lui De Quervain.

Dexametazona și un tip de pansament numit pansament ocluziv pot fi aplicate cu cel puțin 30 de minute înainte ca undele cu ultrasunete să fie utilizate pentru rezultate mai bune. Tratamente suplimentare Medicul dumneavoastră vă va recomanda probabil alte tratamente terapeutice, pe lângă fonoforeză.

Odihna, gheața, compresia și ridicarea sunt utilizate pentru a reduce durerea și umflarea după o vătămare.

care este zona lombara amestec de taur pentru tratamentul artrozei

Ploturi cu corticosteroizi. Medicamentele cu cortizon sunt injectate în mușchiul sau țesutul articular pentru a ajuta la ameliorarea inflamației.

Tratament articular prin fonoforeză

Manipulări și exerciții. Medicul sau terapeutul utilizează mișcări direcționate pe articulațiile sau mușchii afectați de mână pentru a vă ajuta să redobândiți mobilitatea. De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate recomanda exerciții pe care le puteți face acasă pentru a vă mișca mai ușor articulațiile și mușchii. Este posibil să aveți nevoie de medicamente pentru durere și fonoforeza articulară.

Antiinflamatoarele fonoforeza articulară AINS sunt adesea utilizate pentru durere.

ulei de usturoi pentru dureri articulare cauzele durerii în articulațiile degetelor mari

Există riscuri asociate fonoforezei? Nu există riscuri cunoscute asociate fonoforezei.

  • Diagnosticarea durerii în articulația șoldului
  • Boala ligamentului de șold
  • Redori articulare Cand ar trebui sa evitam terapia cu ultrasunete?

Ecografia prezintă un risc minor de arsuri dacă procedura nu este făcută corect. Ce ar trebui să întreb medicul meu înainte de a încerca fonoforeza?

informatii despre poliartrita ce durere articulară cu hepatită c

Ca în orice procedură, este important să discutați cu medicul dumneavoastră despre planul dvs. Unele întrebări pe care poate doriți să le puneți includ: Leziunea sau starea mea vor răspunde bine la fonoforeză?

bursita rotuliana cauza bolii umerilor

Fonoforeza este cea mai bună opțiune? Un alt tratament, cum ar fi terapia cu ultrasunete obișnuită, este o alegere mai bună?

Terapia za pomocą pola magnetycznego - staruri.ro

Ce alte tratamente am putea avea împreună cu fonoforeza? Durerea mea va fi ameliorată sau se va simți mai puțin pronunțată cu fonoforeza?

dispozitive de tratare a artrozei la domiciliu durere și umflare și articulații ale degetelor

Asigurările mele de sănătate acoperă tratamentele cu fonoforeză? A lua cu livrare Fonoforeza poate fi o intervenție utilă pentru tratarea durerii și inflamației. Este deosebit de eficient pentru simptomele unei leziuni articulare, musculare sau ligamentare.

Fonoforeza nu este recomandată pentru tratamentul pe termen lung sau alternativ în afecțiuni precum artrita.

  • Ultrasunet – Bio Center Medical Oradea | Centru de reabilitare medicala Oradea
  • Durere bruscă în articulațiile degetelor mari
  • Articulatie ureche
  • Fonoforeza articulară - Tratamentul cu ultrasunete este folositor in urmatoarele afectiuni
  • Fizioterapia cu ultrasunete | CENTROKINETIC
  • Metoda de aplicare a ultrasunetelor se face cu ajutorul unei dispozitiv care se plaseaza direct pe piele si cu ajutorul unui gel conductor special.
  • Tratament articular prin fonoforeză Tratamentul edemelor articulare ale degetelor

Poate ajuta la ameliorarea anumitor disconfort în timp ce suferi alte tratamente sau terapii pentru afecțiuni și leziuni musculo-scheletice.