Fractura angrenata


Contact Fracturi Clasic, fractura fractura angrenata definește ca o discontinuitate a osului, produsă în urma unui traumatism, care acționează asupra unui os fragilizat printr-o suferință anterioară osteoporoză, tumoare osoasă, osteotita etc. Deci putem vorbi de fracturi ale oaselor sănătoase și fracturi ale oaselor bolnave, impropriu denumite fracturi patologice.

Cauze si factori de risc pentru fractura

Fractura nu este numai un simplu accident traumatic cu repercusiuni locale, ci un proces de patologie complex care antrenează întreg organismul.

Fractura este o boală generalizată cu dereglări post-traumatice generale. Fracturile se pot fractura angrenata astfel: În funcție de felul în care acționează forța determinantă: 1. Fractura directă se produce la nivelul la care acționează forța, reprezentată prin zdrobire, compresiune sau șoc violent.

Acestea sunt fracturi apărute la marile accidente, care se asociază cu leziuni mai mult sau mai puțin grave ale părților moi. Fractura indirectă se produce în alt loc decât acolo unde a acționat agentul traumatic.

Patogenia fracturii osoase

Aceste fracturi sunt fractura angrenata mai numeroase și după modul de aplicare a traumatismului, se pot produce diferite tipuri anatomo-patologice de fracturi. În fracturile indirecte, traumatismele pot acționa prin unul din următoarele 4 mecanisme: a. În funcție de gradul de discountinuitate a osului: 1. Fracturi incomplete, care se observă mai ales la copii și se prezintă sub urmatoarele forme: a.

toate metodele de tratare a artrozei inflamația articulației vasculite

În aceste condiții se produce mai mult o dislocare trabeculară în regiunea metadiafizară, care se traduce radiografic printr-o ușoara îngroșare fusiformă sau în inel; b. Fracturile complete pot să aibă traiectul fractura angrenata fractură cu sediul variabil, în caz de fractură directă și dimpotrivă, fractura angrenata se situeze la nivelul punctelor slabe ale osului dacă fractura este indirectă.

preparate osteochondroza cervicala geluri antiinflamatoare și analgezice pentru articulații

Traiectul poate fi transversal, fractura angrenata, spiroid, longitudinal, în vârf de clarinet și în farină de fluture. Fragmentele sunt în general în număr de două, uneori un traiect de fractură accesoriu separă un al treilea fragment. Când există mai multe traiecte, fractura este cominutivă, fragmentele osoase purtând numele de eschile.

Fracturi - Dr. Gabriel Ștefănescu

Deplasarea fragmentelor este variabilă, uneori minoră, alteori complexă. Aceasta deplasare se poate face: a.

Deci putem vorbi de fracturi ale oaselor sănătoase şi fracturi ale oaselor bolnave, impropriu denumite fracturi patologice. Fractura nu este numai un simplu accident traumatic cu repercusiuni locale, ci un proces de patologie complex care antrenează întreg organismul. Fractura este o boală generalizată cu dereglări post-traumatice generale.

De obicei, fragmentele suferă deplasări complexe, când se asociază unghiularea cu încălecarea sau deplasarea laterală cu decalaj. În funcție de integritatea pielii, fracturile pot să fie: 1. Fracturi închise, când segmentele osoase sunt acoperite cel puțin de piele.

Fracturi deschise, în care pielea a fost lezată și osul ajunge în contact cu exteriorul.

Patogenia fracturii osoase Fracturile sunt clasificate in diferite tipuri, in medicina ortopedica: Fractura inchisa - simpla - cele la care pielea este intacta, in timp fractura angrenata fracturile deschise implica plagi care comunica cu fractura sau in care fractura expune un hematom sau osul la contaminarea bacteriana. Leziunile deschise poarta un risc mare de infectie, necesita tratament antibiotic si tratament chirurgical urgent - debridare inlaturarea tesuturilor devitalizate, a corpilor straini si decontaminare. Fracturile multifragmentare sau contaminate implica ruperea osului in mai multe fragmente. O fractura simpla inchisa este mai usor de tratat si are un prognostic mai bun. Fractura cu dislocare sau cu angulatie necesita reducerea osului si frecvent ingrijire chirurgicala.

În acest fractura angrenata se poate infecta, poate apăre un proces septic de osteită sau chiar osteomielita care întârzie vindecarea sau poate da naștere unor complicații, distrugeri osoase, calus vicios, pseudoartroze. Leziunile părților moi în fractură În timpul sau după fracturarea unor oase, se produc leziuni ale părților moi, fie prin agentul cauzal, fie prin fragmentele ascuțite ale oaselor fracturate.

Pot fi lezați mușchii tendoanelor, vasele, nervii, pielea. Lezarea mușchilor și a tendoanelor duce la tulburări de mișcare.

Lezarea oaselor poate determina tulburări extrem de rare, întrucât dacă sunt tratamentul inflamației articulației pe braț oase mari, se pot produce hematoame locale, uneori pot lua naștere chiar necroze și cangrene, prin neirigarea tendonului asigurată de vasul respectiv.

Leziunile nervoase pot provoca apariția unor paralizii sau tulburări senzoriale în zona respectiva. Lezarea pielii creează o fractură deschisă.

  1. Голос, послышавшийся из громкоговорителя, удивил людей.
  2. Boli ale ligamentelor articulare
  3. Fractura generalitati Definitie Clasificare Simptomatologie referat
  4. Fractura: simptome, tratament
  5. Angrenare - definitie | staruri.ro

Simptomatologia fracturilor Fractura, împreună cu leziunile ce se produc în părțile moi, inclusiv hematomul local sau difuz — fractura angrenata distanță — constituie focarul de fractură. Acest focar de fractură este centrul de unde pleacă toate tulburările care dau tabloul clinic al fracturii. Deosebim în acest tablou semne generale și locale.

Descriere generala

Bolnavul traumatizat cu fractură are stare generală mult mai puțin alterată, de obicei indispoziție generală, frisoane și temperatură ce poate ajunge chiar la valori ridicate 39°C. Uneori poate fi subfebril de tip aseptic. Aceste fenomene dispar în scurt timp fără să fie necesar un tratament special. Tulburarea stării generale este fractura angrenata resorbției din fractura angrenata de fractură. Semne locale pot fi de probabilitate si de certitudine.

Cele de probabilitate sunt importante si trebuie cercetate atent.

Fractura generalitati Definitie Clasificare Simptomatologie referat Fractura generalitati. Simptomatologie Definitie Clasic, fractura se defineste ca o discontinuitate a osului, produsa in urma unui traumatism de mica importanta, care actioneaza asupra unui os fragilizat printr-o suferinta anterioara osteoporoza, tumoare osoasa, osteotita, etc. De aceea fractura angrenata foarte important sa se studieze terenul pe care se produce fractura, in aparenta banala, introducand astfel numeroase erori in pronosticul si tratarea leziunii. Dupa cum arata Radulescu, putem vorbi de fracturi a oaselor sanatoase si fracturi ale oaselor bolnave, impropriu denumite fracturi patologice. Fractura nu este numai un simplu accident traumatic cu repercusiuni locale, ci un proces de patologie complex care antreneaza intreg organismul.

Ea poate să apară și după un traumatism care nu a produs fractura, se datorează excitării proprietăților existenți în focarul de fractură. La examinarea bolnavului durerea poate localiza destul de exact sediul fracturii.

Tipuri de fracturi

Durerea poate fi un element socogen important care să declanșeze prin ea însăși șocul traumatic. Poate fi însă extrem de voluminos declanșând un șoc hemoragic.

care este tratamentul durerii de genunchi artroza articulațiilor mici ale pastilelor pentru tratamentul mâinilor

Deformările iau uneori aspecte tipice pe baza cărora se pune cu usurință diagnostic de fractură. Prezența unei fracturi determinată de traumatism sau de luxație articulară, poate provoca de asemenea o deformare locală, astfel încât este indicat să se efectueze un examen atent pentru a face distincție între aceste afecțiuni și fractură. Pentru unele oase lungi unice, cum ar fi femurul, dacă se produce o fractură oblică, scurtarea poate fi evidentă. Trebuie să știm că există scurtare și în cazul unei luxații, ceea ce impune un examen atent pentru evidențierea sigură a acestui simptom.

Uneori, impotența functională este determinată numai de durere, după cum în cazul fracturilor cu fragmente bine angrenate, este mai puțin evidentă.

Trebuie cunoscut bine fractura angrenata, pentru că un accidentat cu fractură angrenată, fractura angrenata care are șansele să se evidențieze repede și corectsă nu mai fie lăsat să facă mișcări care pot dezangrena fragmentele osoase, în consecință să înrăutățească starea fracturii punând sub semnul întrebării șansele de însănătoșire.

Manevrele pentru depistarea fracturilor pe această cale trebuie să fie extrem de blânde deoarece mobilizarea segmentelor fracturate este extrem de dureroasă. Semnul acestora este uneori greu de pus în evidență în cazul fragmentelor angrenate sau al oaselor învelite de mase mari musculare și de cele mai multe ori neindicat.