Intindere cvadriceps


Intinderea reprezinta o leziune a muschilor sau a tendoanelor.

  • Sfaturi pentru reducerea riscului aparitiei unei intinderi musculare Cauzele intinderilor musculare O intindere musculara acuta apare atunci cand muschiul se rupe brusc si neasteptat.
  • BENZI KINESIOLOGICE KT TAPE MUSCHII CVADRICEPS
  • Cauza mentală a durerii articulare
  • Intindere vs ruptura musculara – Dr. Alin Popescu
  • Rupturile musculare apar in timpul practicarii unui sport.

In functie de severitatea leziunii, putem avea o simpla suprasolicitare a muschiului sau tendonului in limbaj curent intindere sau o ruptura partiala sau toatala a muschiului sau tendonului. Anatomia muschiului striat Muschiul este format dintr-un corp muscular si doua capete, numite tendoane, prin care acesta se insera pe os.

intindere cvadriceps dureri de dimineață la glezne

Masa musculara se organizeaza in grupe musculare pe cate o fata a unui segment de corp sau membru, fiecare grup avand aproximativ aceeasi actiune principala in realizarea unei miscari. La exterior acest grup este invelit protejat de o fascie comuna.

  1. Distribuiți pe linkin Suferi de genunchi pentru că ai întrebat prea mult din corp în timpul antrenamentului?
  2. Intinderea musculara – primele masuri pe care trebuie sa le iei
  3. Setul este alcatuit din 4 muschi: rectus femoris, vastus lateralis, vastus medialis si vastus intermedius.
  4. Recenzii antiinflamatorii articulare
  5. Te deranjează cu Jumpers Knee Hopperkne?

Fiecare corp muscular ese invelit de un manson conjunctiv numit epimisium cu rol protector mentine forma muschiului nepermitand intindere excesiva intindere cvadriceps mecanic realizeaza impreuna cu fascia comuna si epimisiumul vecin planuri intindere cvadriceps alunecare in timpul contractiei sau mobilizarii segmentelor. Din epimisum pornesc septuri conjunctive in interiorul corpului muscular intindere cvadriceps care invelesc fasciculele musculare.

Intindere vs ruptura musculara

Din perimisium pornesc alte septuri in interiorul fasciculului muscular endomisium care invelesc fiecare fibra musculara. Fasciculul muscular este cea mai mica unitate structurala ce cuprinde toate elementele muschiului ca organ.

Umflarea zonei Rigiditatea musculaturii În funcție de intensitate, aceste simptome pot fi resimțite pe o perioadă cuprinsă între câteva săptămâni și câteva luni, în cazurile mai severe.

Fibra musculara este celula musculara formata dintr-o membrana sarcolemaprotoplasma sarcoplasmanuclei si intindere cvadriceps structuri proprii citoplasmatice, specifice, miofibrilele care reprezinta singurul element contractil al muschiului. Etiologia leziunilor musculare Leziunile musculare pot apare in efectuarea activitatilor de zi cu zi si nu sunt specifice doar sportivilor. Persoanele care practica sport sunt expuse la dezvoltarea intinderilor musculare prin folosirea excesiva a musculaturii.

Cvadricepsul, ce este exact asta?

Intinderea musculara mai este denumita intindere cvadriceps intindere cvadriceps muscular sau crampa musculara, si reprezinta o leziune indirecta aparuta pe fond de oboseala si suprautilizarea a muschiului. Poate apare in timpul oricarui tip de activitate fizica: alergat, ridicare de greutati, catarare, intindere extrema a bratelor sau picioarelor etc.

Intinderile musculare care apar in afara antrenamentului sau unor eforturi fizice sunt denumite ocupationale. Spre exemplu, adoptarea de pozitii anormale la locul de munca pentru perioade lungi de timp intindere cvadriceps pauze sau postura anormala a corpului care determina intinderi musculare cronice ale gatului, umerilor si spatelui ridicind posibilitatea sechelelor pe termen lung ale tesuturilor moi si articulatiilor coloanei vertebrale.

ADAUGA COMENTARIU

Rupturile musculare apar spontan datorita unei contractii puternice sau a unui gest obisnuit efectuat pe un muschi intindere cvadriceps pot fi provocate prin lovitura directa, mai ales cand directia de actiune este tangentiala cu muschiul.

Alti intindere cvadriceps care pot favoriza producerea leziunilor musculare sunt eforturile bruste si violente intindere cvadriceps o incalzire prealabila, in conditiile unui climat rece si umed. Tabloul clinic Intinderea musculara poate fi acuta intindere cvadriceps cronica.

Categories Tags Muschiul cvadriceps este situat pe fata anterioara a coapsei; tendonul cvadriceps se insera in partea superioara a rotulei si reprezinta principalul sistem muscular antigravitational, avand ca actiune miscarea de extensie a genunchiului. Tendinita cvadricepsului este o inflamatie a acestui tendon, cauzata de leziuni in fibrele tendonului. Cauzele tendinitei cvadricepsului Cauza principala a tendinitei cvadricepsului, este suprasolicitarea tendonului prin actiuni repetitive. Acest lucru poate aparea intindere cvadriceps sporturi care implica redresarea repetitiva de membrului, precum in fotbal.

Cea acuta aparare ca urmare a unui traumatism sau suprasolicitare a muschiului, iar cea cronica se dezvolta in urma suprasolicitarilor prelungite, repetitive ale aceluiasi muschi sau grup de muschi. Este o leziune fibrilara afecteaza cateva fibre musculare — aceasta reprezinta in denumirea curenta intindere musculara!

MUSCHII CVADRICEPS

Clinic: durere localizata, fara impotenta functionala, redoare si crampe la zile post injurie. Leziunea este de tip fascicular sunt interesate cateva fascicule ale muschiului.

intindere cvadriceps tratamentul eficient al bursitei articulației cotului

Clinic: durere intensa, tumefiere, echimoza moderata, redoare si crampe cu durata de o saptamina. Clinic: durere brusca, intensa, imposibilitatea de a contracta muschiul, echimoze si tumefiere importante, la inspectie muschiul se observa proeminent.

intindere cvadriceps artrita tratamentul articulațiilor umărului

Localizarile cele mai frecvente se intalnesc la muschii membrelor inferioare, mai precis la nivelul cvadricepsului femural, ischiogambierilor, aductorilor coapsei, tricepsului sural dar si la nivelul membrului superior — biceps brahial cel mai intindere cvadriceps — si toracelui muschiul pectoral mare.

Investigatii paraclinice In general diagnosticul este pus pe baza anamnezie si examenului clinic local. Utila este si ecografia musculara mai ales in cazul sportivilor de performanta.

Cum sa depistam rupturile musculare?

Ecografia mio-entzo-osteo-articulara: se efectueaza pentru a decela gravitatea leziunii stabilirea gradului intinderii in functie de care se stabileste si conduita terapeutica secundara. Tratament Tratamentul de prima linie in leziunile musculare de faza acuta cuprinde patru pasi cunoscuti sub acronimul RICE: repaus segmentar Restaplicare intindere cvadriceps de gheata Icecompresie locala Compression si ridicarea membrului afectat Elevation.

Repausul opreste activitatile fizice care nu sunt necesare, mai ales cele care produc durere pentru a preveni progresia leziunilor.

Este obligatoriu, mai ales in cazul sportivilor, deoarece continuarea antrenamentelor determina agravarea injuriei, putand evolua de la intindere musculara pana la ruptura partiala si chiar totala a muschiului.

Tendinita muschiului cvadriceps

Se va aplica gheata pentru a reduce edemul prin restrictionarea fluxului de singe la locul leziunii. Nu se aplica gheata pentru mai mult de minute o data, dar se repeta aplicarea de gheata de 4 — 8 ori pe zi timp de 3 zile.

Cum poti vindeca rapid o intindere musculara Intinderile musculare, poate cele mai frecvente accidentari in activitatea sportiva, in general nu sunt prea mult bagate in seama de cei ce le sufera si de aceia uneori ele recidiveaza, vindecandu-se uneori in timp, chiar activand mai departe in sport, atunci cand nu sunt prea grave. Acestea insa se vindeca cu cicatrizari dure, care devin uneori puncte reumatice sensibile la fenomene meteo. Autor : Silviu Dumitrescu.

Aceasta se aplica pe un strat de tifon sau prosop pentru a se evita leziunile termice ale tegumentului. Se va folosi bandaj compresiv pentru a reduce edemul. Tratamentul local este acompaniat de administrare de antiinflamatorii nesteroidiene de uz general si local unguente pentru a combate durerea si inflamatia.

Daca leziunea este acompaniata de durere severa se recomanda examenul medical, mai ales intindere cvadriceps membrul nu poate fi utilizat sau daca se identifica sensibilitate marcata intr-un punct.

Acestea pot fi semne ale unei fracturi osoase, entorse sau rupturii complete musculare. Tratamentul curativ in cazul rupturilor musculare partiale si totale este chirurgical. Fizioterapia este utilizata cu bune rezultate — laserterapia in primele zile, ultrasunet sau ultrasonoforeza dupa primele 48 ore iar dupa ziua a 8-a curenti diadinamici, TENS.

Spargându-vă genunchiul, dar antrenându-vă cvadricepsul

Masajul nu este recomandat in primele 15 zile. Kinetoterapia este indicata intindere cvadriceps initiala cicatrizare si consta intindere cvadriceps prima faza in exercitii de stretching pentru a intinde tesutul cicatriceal fibros, urmate de exercitii de crestere progresiva a fortei musculare — initial exercitii pasive, pasivo-active si active; treptat sinovita preparatelor articulațiilor genunchiului va trece la exercitii active cu incarcare progresiva.

Urmatoarea etapa este inceperea antrenamentului specific, de asemenea, gradat ca intensitate si incarcare, ideal sub supraveghere medicala. In general perioada de vindecare pentru intinderile musculare este de 2 pana la 3 saptamani, pentru ruptura musculara partiala este de 3 pana la 6 saptamani iar in cazul rupturii musculare totale de aproximativ 3 luni.

Evolutia si prognosticul sunt, in general, favorabile, daca sportivului intindere cvadriceps se acorda asistenta medicala de specialitate si de calitate din primele momente ale producerii leziunii, iar reluarea efortului fizic specific antrenamentelor este hotarata de catre medic cu ajutorul ecografiei musculare, singura care poate preciza momentul recuperarii complete.

Recidivele apar cand nu este respectata perioada de repaus, antrenamentele sunt reluate, leziunile in curs de cicatrizare se rup, iar rezultatul este dublarea perioadei de inactivitate.