Oasele metatarsiene, Picior (anatomie) - Wikipedia


Articulația gleznei este o structură foarte stabilă, cunoscută sub numele de morteză, care permite mobilitatea piciorului în sus și în jos.

Meniu de navigare

Partea din spate a piciorului este alcătuită de Talus și Calcaneu. Talusul se articulează cu Calcaneul prin articulația subtalară, care permite piciorului să se balanseze dintr-o oasele metatarsiene în alta.

artroza articulațiilor necovertrale de gradul I

Partea mijlocie a piciorului este alcătuită dintr-un grup de 5 oase: Navicularul, Cuboidul si 3 oase cuneiforme, numite oasele tarsiene anterioare. Oasele tarsiene posterioare Astragalul si Calcaneulformeaza cu oasele Navicular si Cuboid articulația mediotarsiană oasele metatarsiene și articulatia Oasele metatarsiene. Cele 5 oase tarsiene anterioare se articulează între ele formând 5 articulații intertarsiene. Când mușchii gambei și piciorului produc răsucirea piciorului într-o anumită direcție, aceste articulații se blochează și formează o structură foarte rigidă.

Comentarii

Când sunt răsucite în direcția opusă, acestea se relaxează și permit piciorului să se conformeze cu orice suprafață cu care vine în contact. Oasele tarsiene vin în contact cu cele 5 oase lungi ale piciorului numite oase metatarsiene, formând articulația tarso-metatarsiană articulația Lisfranc.

La nivelul acestei articulații nu se produc prea multe mișcări. Picioarele se termină cu oasele degetelor, numite falange.

cumpara pastile pentru durerile articulare

Fiecare deget este alcătuit din 3 falange: proximală, medie și distală, cu excepția degetului mare, care este alcătuit doar din 2 falange: proximală si distală.

Articulațiile dintre oasele metatarsiene și falangele proximale se numesc articulații metatarsofalangiene.

Lecția 18: Sistemul osos (II)

Între falangele degetelor de la picioare se află articulațiile interfalangiene. Oasele metatarsiene împreună cu falangele formează antepiciorul, iar mobilitatea articulațiilor de la acest nivel joacă un rol foarte important pentru deplasare. Degetul mare, adică Halucele, joacă cel mai important rol la mers, iar prima articulație metatarsofalangiană este o zonă comună pentru problemele de la nivelul piciorului.

Metatarsalgia

Ligamentele și tendoanele Ligamentele sunt fascicole de fibre conjuncteve puțin elastice și foarte rezistente. Ele leagă oasele dintr-o articulație. Tendoanele se aseamănă ca structură cu ligamentele și au rolul de a atașa mușchii pe oase.

umflarea articulației gleznei piciorului

Tendonul Ahilean este cel mai mare și cel mai important tendon pentru mers, alergare și sărituri. Acesta atașează mușchiul triceps sural de osul călcâiului, pentru a permite ridicarea pe degetele de la picioare. Tendonul m.

 • Aceasta poate avea cauze diverse, printre care se numara: joggingul, sariturile, incaltamintea nepotrivita, deformari ale oaselor, artrita, circulatia sangvina deficitara, probleme de biomecanica piciorului, dar si alte afectiuni.
 • Oasele metatarsiene au rolul de a distribui in mod egal greutatea unei persoane in timpul mersului pe jos si pe durata activitatilor zilnice.
 • Se observă că speciile cu numărul cel mai mare de fragmente aparţin copi-ţaţelor cervidee, bovine, ovicaprine porcine şi cabaline.
 • Adrei Soficaru, Mihai Constantinescu, Nicolae Miriţoiu Sex determinat: masculin mare incizură sciatică îngustă, schelet robust.

Acest tendon asigură susținerea bolții plantare și permite întoarcerea piciorul spre interior. Pe degetele de la picioare se atașează tendoane care îndoaie degetele în jos sau le îndreaptă. Ligamentele piciorului sunt mici și alcătuiesc capsula articulară oasele metatarsiene jurul fiecărei articulații a piciorului.

 • Endoscopia si artroscopia piciorului Metatarsalgia Metatarsalgia este un termen general folosit pentru a desemna durere sub bolta anterioară a tălpii piciorului.
 • Sportivii care participa la activitati de impact care implica extremitatile inferioare prezinta adesea leziuni ale talpii, incluzind metatarsalgia.
 • Caractere generale[ modificare modificare sursă ] Metatarsienii sunt oase lungi și perechi.
 • Можно не сомневаться только в одном: суша нашей первородной планеты действительно оставалась необитаемой многие-многие годы, а когда цивилизация октопауков вновь вышла из воды, никого из Предтеч наши предки Когда дни заточения сменились неделями, четверо обитателей подвала выработали свой ежедневный распорядок.

Întreaga structură arhitecturală a piciorului este susținută pe fața plantară prin intermediul a 2 formațiuni fibroase complexe: aponevroza plantară superficială și aponevroza plantară profundă. Aponevroza plantară superficială este cea mai importantă contribuind la menținerea bolții plantare în poziție ortostatică.

Mușchii piciorului Asupra piciorului intervin toți mușchii gambei plus alți 20 de mușchi proprii piciorului. Cea mai mare parte a mișcărilor piciorului este realizată de mușchii gambei, tendoanele cărora se atașează pe diferite oase de la nivelul piciorului.

deteriorarea parțială a ligamentului lateral medial al genunchiului

Contracția acestor mușchi permite mobilizarea picioarelor pentru staționare, mers, alert și sărituri. Mușchi proprii ai piciorului se dispun pe 4 regiuni distincte: una dorsală și 3 plantare. Mușchii plantari acționează în principal ca un grup în timpul fazei de sprijin, susținând arcurile piciorului.

 1. Artrita articulației șoldului tratament de 1 grad
 2. Metatarsalgia- tratament conservator si chirurgical
 3. Injecție eficientă de durere articulară
 4. Picior (anatomie) - Wikipedia
 5. METATARSALGIA - CAUZE, SIMPTOME, TRATAMENT

Ei rezistă la forțe care tind să reducă arcul longitudinal în timp ce greutatea este primită de călcâi și este apoi transferată la baza metatarsienelor și a halucelui. Mușchii devin mai activi în faza finală a mișcării pentru a stabiliza piciorul în vederea propulsiei desprinderii.

Unguent comun pentru genunchi de clorhidrat

În același timp, ei sunt capabili să perfecționeze eforturile mușchilor lungi, producând supinația și pronația necesară platformei piciorului de a se acomoda cu terenul denivelat. Inervația piciorului Inervația piciorului este asigurată de: Medial — de nervul sural, care se prelungește distal până la capul osului metatarsian I. Superior — de nervii peronieri superficial și oasele metatarsiene.

Anatomia piciorului | Clinica Picioarelor

Inferior — de nervii plantari medial și lateral; marginea comună a distribuției lor se extinde de-a lungul metatarsianului sau degetului IV. Lateral — de nervul sural, care inervează și o parte din călcâi.

Posterior — de ramurile artrita tratamentul artrozei genunchiului gradul 1 medială și laterală a nervului tibial, și respectiv sural. Vascularizația oasele oasele metatarsiene Arterele piciorului sunt ramuri terminale ale arterelor tibiale anterioară și posterioară și sunt reprezentate de artera dorsală a piciorului și arterele plantare. La nivelul piciorului există vene superficiale și artrita juvenila simptome. Venele profunde sunt grupate în perechi de vene anastomozate între ele.

Metatarsalgia - Kinetic

Venele superficiale sunt subcutanate. Drenajul venos al piciorului are loc predominant către venele superficiale principale. Vasele limfatice ale piciorului au originea în plexurile subcutanate.

Vasele colectoare sunt formate din vase limfatice superficiale și profunde care însoțesc venele superficiale și principalele mănunchiuri vasculare.