Poliartrita anchilozanta


Testul determină prezența sau absența proteinei HLA B27 pe suprafața celulelor albe din sângele unei persoane. Toată lumea prezintă o combinație moștenită de gene HLA, care codifică numeroase antigene prezente pe suprafața celulelor.

Facilitati de tratament

Prezența sau absența fiecărui antigen creează o combinație distinctă de HLA pentru fiecare poliartrita anchilozanta. Persoanele cu HLA B27 au o probabilitate crescută de a dezvolta boli autoimune, cum ar fi spondilita anchilozantă, artrita reumatoidă juvenilă, artrita reactivă și sindromul Reiter și uveita anterioară acută izolată.

SpA-AAE juvenile sunt un grup de boli inflamatorii cronice ale articulaţiilor artrite şi ale locurilor de fixare a tendoanelor și ligamentelor pe anumite oase enteziteafectând mai ales membrele inferioare şi, uneori, articulaţiile bazinului sacroileită — durere fesieră şi ale coloanei poliartrita anchilozanta spondilită — durere în regiunea inferioară a spatelui. HLA-B27 este o proteină situată pe suprafața celulelor imune. De remarcat că doar un procent al persoanelor cu HLA-B27 va dezvolta artrita.

HLA B27a fost, de asemenea, legat de bolile inflamatorii intestinului intestinale și de o serie poliartrita anchilozanta alte afecțiuni cronice. Spondilita anchilozantă și artrita reactivă sunt afecțiuni cronice, progresive, care apar mai frecvent la bărbați decât la femei.

Ce este spondilita anchilozantă (boala Bechterew)?

Primele simptome apar, în mod obișnuit, în jurul vârstei de 30 ani. Adesea, simptomele inițiale ale acestor tulburări autoimune sunt subtile și pot trece mulți ani înainte ca schimbările degenerative caracteristice oaselor și articulațiilor să fie vizibile radiografic.

Spondilita anchilozantă se caracterizează prin durere, inflamație și rigidizare treptată a coloanei vertebrale, a gâtului și a toracelui. Artrita reactivă reprezintă un grup de simptome, care includ inflamația articulațiilor, uretra și ochii, precum și leziuni ale pielii.

Artrita reumatoidă juvenilă este o formă de artrită care apare la copii.

Navigare principală

Uveita anterioară este asociată poliartrita anchilozanta inflamația structurilor unuia sau ambilor ochi. Deși HLA B27 nu a fost stabilit ca o cauză a oricăreia dintre aceste afecțiuni,s-a observat că există o prevalență mai mare a antigenului la acești bolnavi.

dureri până la genunchi

Testul HLA B27 este, în principal, destinat să ajute la întărirea sau confirmarea diagnosticului suspect de spondilită anchilozantă, artrită reactivă, artrită reumatoidă juvenilă sau, uneori, uveită anterioară. Testul HLA B27 nu este diagnostic.

Rezultatul adaugă informații medicului și este o dovadă utilizată împreună cu evaluarea semnelor, simptomelor și a altor teste de laborator pentru a susține poliartrita anchilozanta exclude diagnosticul anumitor tulburări autoimune.

ce este artroza articulațiilor mari

Indicatii Testul HLA B27 poate fi recomandat ca parte a unui grup de teste utilizate pentru a ajuta la diagnosticarea și evaluarea condițiilor care determină dureri articulare, rigiditate și inflamație cronică.

Testul mai este comandat pentru a ajuta la evaluarea unei persoane cu uveită recurentă, a cărei cauză este neidentificată.

Spondilita: Ce este? Tipuri si Simptome & Cauze

Interpretari Un test pozitiv HLA B27 înseamnă că persoana testată prezintă un risc crescut de a dezvolta anumite boli autoimune. Acest lucru este valabil mai ales dacă persoana este tânără, de sex masculin și dacă poliartrita anchilozanta simțit primele simptome înainte de vârsta de 40 ani. De poliartrita anchilozanta, doar un test pozitiv nu înseamnă neapărat că persoana va dezvolta una dintre aceste afecțiuni.

Almak 1 tratament articular

Cercetătorii încearcă să determine ce factori contribuie la creșterea probabilității ca persoanele cu HLA B27 să dezvolte aceste boli și ceea ce le declanșează.

Genele care sunt transmise de la părinți la copiii lor controlează boala de șold în tratamentul bărbaților acestor antigeni.

durere în articulațiile degetelor mici ale mâinilor

Dacă 2 membri ai aceleiași familii sunt HLA B27 pozitivi și unul dintre ei dezvoltă o boală asociată cu HLA B27, atunci cealaltă persoană prezintă un risc crescut de a dezvolta o boală similar. Un test negativ arata ca antigenul nu a fost detectat. Acest lucru nu înseamnă că persoana testată nu are afecțiunea suspectată, deoarece persoanele care nu au antigenul HLA B27 pot dezvolta, de asemenea, boli autoimmune.

dureri articulare rele

Vreau analiza medicala.