Principiul pârghiei. CAPITOLUL 8a - ~~~~~~~~~~~ MECANICA. STATICA. ~~~~~~~~~~~ Autor:Sorin VLASE ~~~~~~~~~~~


Fără a dispune de o viziune unitară şi o teorie asupra staticii, diverse civilizaţii în epoci diferite, au avut realizări principiul pârghiei impuneau cunoaşterea temenică a unor maşini simple ca pârghia, scripetele, pana, planul înclinat, şurubul. Cu câteva noţiuni empirice bine stăpânite prin intermediul experienţei au fost realizate construcţii impresionante.

principiul pârghiei tratamentul artrozei piciorului cu bilă

În fig. Piramide în Egipt-proiecte si logistică impecabile Fig. Partenonul- un exemplu de îmbinare perfectă a artei cu ingineria 8. Podul lui Traian reconstituire - o aplicaţie remarcabilă la sistemele de bare articulate I.

Maşini simple Maşinile simple constituie primele aplicaţii tehnice ale staticii, majoritatea cunoscute din antichitate şi au determinat dezvoltarea cunoştiinţelor de mecanică.

principiul pârghiei dureri articulare decât ajutor

În cele ce urmează vor fi prezentate aceste maşini simple. Pârghia Pârghia a reprezentat una din primele maşini simple utilizate în practică.

principiul pârghiei ce să mănânci dacă doare articulația genunchiului

Ea a fascinat gândirea antică prin faptul că, cu o greutate mai mică, se putea ridica o greutate mai mare şi a permis obţinerea primelor noţiuni şi principii de mecanică.

Până în evul mediu s-a încercat, principiul pârghiei s-a obţinut, explicarea tuturor celorlalte maşini simple utilizând principiul pârghiei.

principiul pârghiei când articulațiile picioarelor și brațelor doare